Informatii despre terapia cu celule stem pentru animale de companie

Filed under: Noutati Celule Stem |

Multe boli degenerative si traumatice ca de exemplu osteoartrita, tendoane luxate, ligamente accidentate, pot fi tratate prin medicina regenerativa care foloseste celule stem adulte. Aceasta metoda este cunoscuta de ceva timp, insa este inca in faza de inceput.

Utilizarea de celule stem in medicina veterinara s-a dovedit a fi un success si exista cazuri tratate in care se aduce ca argument solid eficacitatea tratarii cu atfel de celule. Celulele stem se pot diferentia la nivel de tesut fie el de tendon , ligament, cartilaj sau chiar os. De asemeni, se aplica si la tesutul cardiac, muscular, nervos sau a vaselor de sange cat si ficatullui sau altor organe.

Celulele stem pot fi recoltate din maduva oaselor sau dintr-un tesut adipos. Acestea sunt astfel mai la indemana colectarii in concentratii mai mari si pot diferentia apoi la nivel de os, cartilaj sau celule cardiace. Atat maduva osului cat si celulele adipoase derivate pot reduce inflamatiile.

Folosirea celulelor stem reprezinta o cale mai buna decat cea a medicinei traditionale din mai multe motive. Masa de celule stem poate fi utilizata pentru rani clasice, cum ar fi o fractura sau in tratarea unei afectiuni renale sau la nivelul ficatului. Celulele stem au rol de a repara si stimula regenerarea, ca de exemplu comunicarea cu alte celule in vederea asigurarii conditiilor optime de vindecare pe cale naturala.

Spre deosebire de medicina traditionala care foloseste medicatia ce se aplica unui singur receptor, medicina regenerativa poate fi aplicata unei arii vaste de afectiuni. Organismul nu va suferi reactii adverse, din moment ce nu este implicat niciun tesut strain corpului. Cum exista dezbateri morale pe tema folosirii celulelor stem la nivel embrionic, celulele adulte rezultate din tesutul adipos nu fac obiectul acestei dispute.

Celulele stem sunt injectate in zonele afectate, cum ar fi genunchii, coapsele sau alte incheieturi unde incep procesul de reparare. Pacientii supusi acestei proceduri pot pleca acasa chiar in aceeasi zi, deoarece nu este nevoie de spitalizare.

La fel ca si oamenii, animalele de casa, precum cainii, care au suferit aceasta procedura vor fi in stare sa se reintoarca la activitatile lor normale fara nicio problema. Anumite rase de caini care erau sub medicatie inainte de aceasta interventie nu vor mai trebui sa isi ia medicatia de care erau inainte dependenti.

Medicina veterinara alternativa a cunoscut in ultimul timp o imbogatire si de alte procedee ca de exemplu masaj terapeutic, acupunctura, sau terapii sub apa. Medicii veterinari isi pun nadejdea in terapia alimentara si de folosire de ierburi, unii chiar inlaturand complet abordarea medicinala traditionala. Tot mai multe terapii veterinare progresive se inspira din medicina umana.

Totusi terapia cu celule stem este o metoda progresiva care nu se aplica si la organismele umane. Administratia de Alimentatie si Farmaceutice din S.U.A. a aprobat astfel de tratamente pentru fracturile de oase, artrita sau alte probleme de ligamente si tendoane la animale. La momentul actual celulele stem derivate din tesutul adipos nu sunt aprobate pentru uzul pe corpul uman in America sar permise in alte tari. Un astfel de tratament este folosit la bolile de rinichi la pisici si cele de ficat la caini.

Daca ti-a placut articolul, distribuie-l prietenilor tai !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>